tiistai 30. syyskuuta 2008

Flunssan karkoittavaa soppaa


Flunssan ensioireiden ilmaannuttua (rankan viikonloppureissun jälkeen) päätin tehdä illaksi siskonmakkarasoppaa - mutta en kovin perinteisellä tavalla. Keittoon tuli paljon valkosipulia, salottisipulia sekä purjoa; makua antoivat lisäksi yrttimaustettu tomaattimurska, laakerinlehdet, kuivattu basilika sekä tuore persilja.

Siskonmakkarasoppa:
- valkosipulia ( 3-4 kynttä)

- salottisipuli
- purjo
- öljyä (sipuleiden kuullottamiseen)

- 2 pussia keittovihanneksia (pakaste)
- 6 perunaa
- tölkki yrttimaustetettua tomaattimurskaa

- kuivattua basilikaa
- 2-3 laakerinlehteä
- mustapippuria, suolaa
- 500 g siskonmakkaroita
- päälle persiljaa

Loppukevennykseksi kuva viikonlopun antimista - arvaatteko missä olimme? :)

tiistai 2. syyskuuta 2008

Lasagnea ilman pastaa


Sateisen ja kolean päivän illalliseksi halusin lämmittävää uuniruokaa. Jääkaapista löytynyt parmesan-pala toimi inspiraation lähteenä, ja päädyin valmistamaan "lasagnea", jossa pastalevyjen tilalla olikin munakoiso- ja zucchiniviipaleita. Valkokastikkeen sijaan raastoin kerrosten väliin yksinkertaisesti vain parmesania. Lisäksi jujua löytyi myös kastikkeesta, jossa oli naudan paistijauhelihan lisäksi lampaanjauhelihaa.

- 1 munakoiso
- 1 zucchini
- 300 g naudan paistijauhelihaa
- 200 g lampaan paistijauhelihaa
- purkki paseerattua tomaattia
- 3 kynttä valkosipulia
- tuoretta timjamia
- (kuivattua) basilikaa
- (kuivattua) oreganoa
- (kuivattu) laakerinlehti
- mustapippuria

Freesaa valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauhelihat. Lisää kypsennetyn lihan sekaan paseraattu tomaatti sekä yrtit. Anna kastikkeen hautua hetki, ja itketä samalla munakoisoviipaleet. Kun munakoisot ovat itkeneet ja olet pyyhkinyt ne, aloita lasagnen kokoaminen uunivuokaan; pohjalle kastiketta, sitten kerros munakoisoa ja zucchinia, jonka päälle parmesania; toista sama juttu. Päällimmäiseksi tulee siis reilu kerros parmesania. Paista 170 °C:ssa n. 40 minuuttia. Raasta vielä annoksen päälle parmesania, ja nauti!

P.S. Kyllä - kuten kuvasta voi päätellä, nautin annoksen sängyssä telkkaria katsellen - niin kuin kunnon comfort foodia tuleekin syödä.

Salaattilinja jatkuu...


Luennot ovat vihdoin alkaneet, ja samoin muut syksyn kiireet. Mökillä omenapuut notkuvat omenista, ja niistä on jo osa (siis ehkä 1/10 000) keitetty pienen vesitilkan kanssa soseeksi pakkaseen. Tarkoitus on tehdä vielä perinteistä hilloa lähipäivinä.

Kevyt linja jatkuu edelleen, tässä yksi toteutus:

- salaatteja
- kurkkua
- tonnikalaa
- vihreitä papuja
- isoja kapriksia
- keitetty muna

Päälle mustapippuria, balsamicoa ja oliiviöljyä - avot!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...