sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kookosjogurtti eli kogurtti

Helppoakin helpompi, mutta syntisen herkullinen kookosjogurtti on maidoton vaihtoehto aamiais- tai jälkiruokapöytään.

Valmistaminen vaatii vain hieman kärsivällisyyttä, mutta on muuten simppeliä. Valmistusastiaksi sopii mainiosti lasinen hillopurkki. Itse käytin n. 2,5 dl:n vetoista purkkia, mutta kogurtin voisi myös tehdä valmiiksi annoksiksi pienempiin astioihin, esim. lasisiin vauvanruokapurkkeihin. Eikö olisikin viehättävä tarjoilutapa vaikkapa brunssilla tai juhla-aamiaisella rakkaalle sänkyyn.

Kookosjogurtti:
Aktiivinen valmistusaika: 2 minuuttia, passiivinen valmistusaika: n. vuorokausi

Yhteen isoon tai kahteen pieneen annokseen tarvitset:
- 2 dl kookoskermaa
- 1/2 tl maitohappobakteerijauhetta.

Sekoita kookoskerma ja maitohappobakteerijauhe lasipurkissa. Laita kansi päälle ja anna seistä huoneenlämmössä 24 tuntia. Laita valmis kogurtti jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja syö kylmänä.

Nauti aamiaisena tai jälkkärinä vaikkapa marjojen, hedelmien, hillon ja/tai myslin kanssa. Kävipä mielessäni myös tämän käyttö hyytelökakussa täytteenä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...